Aktualności

Polska wołowina na greckich stołach

Dnia 22 lutego 2017 w Siedzibie Klubu Szefów Kuchni Grecji w Atenach (Chef’s Club of Greece) odbyło się spotkanie promujące polską wołowinę wysokiej jakości z certyfikatem Quality Meat Program (QMP). Spotkanie miało na celu wypromowanie znakomitej, polskiej wołowiny wśród najlepszych, greckich szefów kuchni. Wydarzenie rozpoczęło się o godzinie 17:00 od przedstawienia prezentacji multimedialnej na temat procesu produkcji w systemie QMP, który gwarantuje wyjątkową kruchość oraz smakowitość polskiej wołowiny QMP.
 

Polski

O polskiej wołowinie w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Polska wołowina jakością i smakiem może dorównywać tej z Francji czy Argentyny. Polscy hodowcy mają możliwości produkcji i zapewnienia konsumentom mięsa takiej samej jakości, ale po korzystniejszej cenie.
Tych zagadnień dotyczyło spotkanie ministra Krzysztofa Jurgiela z przedstawicielami Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego, hodowców, producentów, Instytutu Zootechniki PIB w Balicach oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego.

Polski

Wołowina szansą dla Pomorza

W dniu 22.02.2017 odbyła się kolejna edycja konferencji dla hodowców bydła mięsnego zorganizowana przez Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Lubaniu z pomocą Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego, Grupy Producentów Rolnych „Wołowina Pomorska” oraz Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego. W trakcie spotkania poruszono zagadnienia bardzo istotne w hodowli bydła mięsnego.

Polski

Unijny program na podnoszenie kwalifikacji marketingowych rolników

Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, ma przyjemność poinformować, że zostało partnerem, finansowanego przez Unię Europejską, unikatowego projektu “Creating Entrepreneurs in Food (CEF)”, którego celem jest budowanie innowacji w sektorze żywności i rozwoju przedsiębiorczości na terenach obszarów wiejskich, oraz wypracowanie modelu rozwoju powyższego dla Polski i Europy. 

Polski

Seminarium poświęcone łancuchom dostaw żywności opartych na wartości (ang. values-based food chain)

Dnia 27 stycznia 2017 r. odbyło się seminarium poświęcone łańcuchom dostaw żywności opartym na wartości (ang. values-based food chain), które zostało zorganizowane we współpracy Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego i Departamentu Rynków Rolnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. W seminarium udział wzięli liczni przedstawiciele ubojni, zakładów rozbioru, handlu i dystrybucji, przedstawiciele administracji publicznej oraz stowarzyszeń branżowych. 

 

Polski

Zaproszenie na targi WorldFood Warsaw

Szanowni Państwo,
Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego chciało by serdecznie zaprosić Państwa na IV Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów. Targi te odbędą się już 11-13 kwietnia 2017 roku w Warszawskim Centrum EXPO XXI, Hala 1 przy ulicy Ignacego Prądzyńskiego 12/14.
W związku z faktem, iż polskie mięso staje się co raz większym hitem eksportowym zarówno na ryku europejskim jak i światowym, organizatorzy targów WorldFood Warsaw zdecydowali się na utworzenie sektora dedykowanego dla produktów mięsnych.

Polski

Targi Sustainable Beef Quality for Europe

Szanowni Państwo,
Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego serdecznie zaprasza do udziału w targach Sustainable Beef Quality for Europe odbywających się w Mediolanie we Włoszech.
Targi te zgromadzą światowej rangi naukowców, międzynarodowych specjalistów i producentów związanych z rynkiem wołowiny.
Po sukcesie pierwszej edycji, która odbyła się w Medioanie w 2015 roku UK Foreign and Commonwealth Office wraz z Agri-Food i Biosciences Institute, Belfast, UK oraz University of Milan, Italy postanowili po raz drugi zorganizować Sustainable Beef Quality for Europe.

Polski

Profesjonalne doradztwo

Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego proponuje profesjonalne doradztwo w celu zwiększenia opłacalności produkcji żywca wołowego.
 

Polski

Szkolenia eksperckie dla doradców rolniczych

Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego we współpracy z Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie rozpoczęło serię szkoleń dla doradców rolniczych. Naszym celem jest stworzenie elity doradców, którzy będą ekspertami ds. hodowli i produkcji bydła mięsnego.
 

Polski

Promocja wołowiny QMP w punktach sprzedaży

Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego w ramach projektu "Promocja w punktach sprzedaży, wołowina QMP wysokiej jakości" przeprowadza skuteczne akcje informacyjno-promocyjne o polskiej wołowinie wysokiej jakości produkowanej w systemie Quality Meat Program.

Polski

Strony